Miniecler sütemény hozzávalók:

Tészta

150 g liszt

250 ml víz

100 ml olaj

csipet só

4 tojás

Krém

4 tojássárgája

500 ml tej

4 kanál cukor

vanília aroma

40 g étkezési keményítő

Dekoráció

csoki

Miniecler sütemény elkészítése:

Egy edényben összekeverjük a vizet, olajat és a sót. Tűzre tesszük és amikor forni kezd, hozzáadjuk a lisztet és összemixereljük, addig ameddig elválik az edénytől. Egy kikent, lisztezett edénybe helyezünk kicsi rudakat egy habzsák segítségével. Erős tűzön  sütjuk 15 percig, majd gyenge tűzön még 5-10 percig. Hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk őket.

A tejet forrni tesszük és hozzáadjuk a vanília aromát. A tojássárgákat összedolgozuk a cukorral, keményítővel, majd a langyos tejet lassan, kevergetve. Leszürjük és forrni tesszük, folyamatos kevergetés mellett (fakanállal). Ha megsürüsödött, félretesszük hülni. Közvetlenül a tetejét letakarhatjuk fóliával hogy ne börösödjön be. Ezzel a krémmel megtöltjük a hajócskákat, a tetejüket pedig bevonjuk csokival. Hütőben tároljuk.

Ha tetszik amit látsz, nézd meg a többi sütemény recepteket is.

Kakaóskávé vagy tea mellé is tálalhatjuk.

A  miniecler sütemény receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc