Miniecler sütemény hozzávalók:
Tészta
150 g liszt
250 ml víz
100 ml olaj
csipet só
4 tojás
Krém
4 tojássárgája
500 ml tej
4 kanál cukor
vanília aroma
40 g étkezési keményítő
Dekoráció
csoki
Miniecler sütemény elkészítése:
Egy edényben összekeverjük a vizet, olajat és a sót. Tűzre tesszük és amikor forni kezd, hozzáadjuk a lisztet és összemixereljük, addig ameddig elválik az edénytől. Egy kikent, lisztezett edénybe helyezünk kicsi rudakat egy habzsák segítségével. Erős tűzön sütjuk 15 percig, majd gyenge tűzön még 5-10 percig. Hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk őket.
A tejet forrni tesszük és hozzáadjuk a vanília aromát. A tojássárgákat összedolgozuk a cukorral, keményítővel, majd a langyos tejet lassan, kevergetve. Leszürjük és forrni tesszük, folyamatos kevergetés mellett (fakanállal). Ha megsürüsödött, félretesszük hülni. Közvetlenül a tetejét letakarhatjuk fóliával hogy ne börösödjön be. Ezzel a krémmel megtöltjük a hajócskákat, a tetejüket pedig bevonjuk csokival. Hütőben tároljuk.
Ha tetszik amit látsz, nézd meg a többi sütemény recepteket is.
Kakaóskávé vagy tea mellé is tálalhatjuk.
A miniecler sütemény receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás