Minyon hozzávalók:
Tészta
4 egész tojás
10 deka liszt
fél csomag sütőpor
8 deka kristály cukor
fél deci olaj
fél deci víz
Töltelék
Fagyasztott tészta maradványból kb 50 deka kell hozzá. Én minden sütemény véget lefagyasztom, és ilyenkor előveszem. Ez kb 1-2 kisebb csomag, továbbá:
2 kanál lekvár
2 kanál kakaópor
15 deka vaj
5 deka darált és darabolt dió
fél tábla darabolt csoki
fél deci rum
Cukormáz a tetejére
25 deka porcukor
2 kanál langyos víz
Minyon elkészítése:
A tojás sárgáját kikeverem 2 kanál cukorral, az olajjal és a vízzel. A tojás fehérjét a maradék cukorral habbá verem. Amikor már kemény a hab összekeverem a sárga masszával, hozzáadom óvatosan a sütőporos lisztet és sütőpapiros sütőlapra teszem. Ez egy nagyméretű tepsi 32-35 centis. 170 fokon a lapot megsütöm. Amikor kihűlt ketté vágom, és megkenem lekvárral.
A töltelék hozzávalóit a kiolvadt tésztával összegyúrom, és a lekváros lapra rásimítom egyformán. Majd ráteszem a másik lekváros lapot is úgy, hogy a lekváros része legyen a tésztán. Kb. 1 órát a hűtőbe teszem. Amikor kiveszem kiszaggatom 4-5 centis kiszúróval.
A mázhoz a vizet és a porcukrot egy kicsit felmelegítem, nem forralom fel csak melegítem. Egy kicsi ételszínezékkel, vagy málnaszörppel színezem. A cukorba belemártom a felét a többi lefolyik rajta. Rácsra teszem, és ha megszáradt leszedem.
0 hozzászólás