Minyon hozzávalók:

Tészta

4 egész tojás

10 deka liszt

fél csomag sütőpor

8 deka kristály cukor

fél deci olaj

fél deci víz

Töltelék

Fagyasztott tészta maradványból kb 50 deka kell hozzá. Én minden sütemény véget lefagyasztom, és ilyenkor előveszem. Ez kb 1-2 kisebb csomag, továbbá:

2 kanál lekvár

2 kanál kakaópor

15 deka vaj

5 deka darált és darabolt dió

fél tábla darabolt csoki

fél deci rum

Cukormáz a tetejére

25 deka porcukor

2 kanál langyos víz

Minyon elkészítése:

A tojás sárgáját kikeverem 2 kanál cukorral, az olajjal és a vízzel. A tojás fehérjét a maradék cukorral habbá verem. Amikor már kemény a hab összekeverem a sárga masszával, hozzáadom óvatosan a sütőporos lisztet és sütőpapiros sütőlapra teszem. Ez egy nagyméretű tepsi 32-35 centis. 170 fokon a lapot megsütöm. Amikor kihűlt ketté vágom, és megkenem lekvárral.

A töltelék hozzávalóit a kiolvadt tésztával összegyúrom, és a lekváros lapra rásimítom egyformán. Majd ráteszem a másik lekváros lapot is úgy, hogy a lekváros része legyen a tésztán. Kb. 1 órát a hűtőbe teszem. Amikor kiveszem kiszaggatom 4-5 centis kiszúróval.

A mázhoz a vizet és a porcukrot egy kicsit felmelegítem, nem forralom fel csak melegítem. Egy kicsi ételszínezékkel, vagy málnaszörppel színezem. A cukorba belemártom a felét a többi lefolyik rajta. Rácsra teszem, és ha megszáradt leszedem.

Minyon egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc