Mogyorós csirkemell hozzávalók:

4 személyre

4 kisebb csirkemell

10 dkg darált mogyoró

1,5 dl tejszín

2-3 gerezd fokhagyma

olaj

őrölt fehér bors, só

Mogyorós csirkemell elkészítése:

A csirkemelleket csontozd ki, a bőrüket húzd le, s a húst vágd ujjnyi csíkokra.

Hevíts fel egy kevés olajat, dobd rá a húst, s addig keverd-forgasd, amíg egyenletesen ki nem fehéredik.

Ekkor sózd meg, s add hozzá az összetört fokhagymát és a darált mogyorót.

Néhány percig (kevergetve) így pirítsd, majd vedd vissza a tüzet, keverd bele a tejszínt, borsozd meg, s lefedve párold, amíg a hús meg nem puhul.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc