Mogyorós grízfelfújt hozzávalók:

4 tojás

20 dkg cukor

20 dkg mogyoró vagy dió

1 narancs

2,5 dkg vaj

1 kanál narancshéjból készült lekvár

10 dkg búzadara

Mogyorós grízfelfújt elkészítése:

A narancsot mosd meg, töröld meg, majd facsard ki a levét.

A tojássárgájákat kavard össze cukorral.

Az összetört (nem darált) mogyorót vagy diót helyezd bele ebbe a krémbe, majd a narancs levét és héját (ízlés szerint) és végül a grízt. Alaposan kavard össze.

A tojásfehérjéket verd kemény habbá és lassan add hozzá a krémhez.

Egy jénai tálat kenj ki vajjal, tedd bele a keveréket és süsd közepes hőfokon 25 percig.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc