Mozzarellával és paprikával töltött gombóc hozzávalók:

4 személyre:

1 közepes burgonya

60 dkg liszt

2 dkg élesztő

1 mokkáskanál cukor

1 sárga vagy zöld húsú paprika

1 piros húsú paprika

4 paradicsom

2 db mozzarellagolyó

20 db fekete, magnélküli olívabogyó

2 dl olívaolaj

Mozzarellával és paprikával töltött gombóc elkészítése:

A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd összetörjük krumplinyomóval.

Mély tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadunk egy csipet sót, a burgonyapépet, az élesztőt és a cukrot. Hozzáöntünk annyi langyos vizet (kb. 2 dl), hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Legalább 5 percen át gyúrjuk.

Letakarjuk konyharuhával, és langyos helyen 1 órán keresztül pihentetjük, hogy megkeljen.

Eközben a paprikákat megtisztítjuk, megmossuk, forró sütőben megsütjük, lehúzzuk a héjukat, a magházukat eltávolítjuk, és húsukat feldaraboljuk. A paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk, kivesszük a magjaikat, és húsukat apró kockákra vágjuk. A mozzarellát is felkockázzuk. Az olajbogyókat vékonyan felszeleteljük.

A pihentetés után még egyszer átdolgozzuk a tésztát, 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és egy 10 cm átmérőjű formával kerek lapokra kiszaggatjuk. Mindegyik közepére teszünk néhány kocka mozzarellát, paprikát és paradicsomot, picit megsózzuk, ráteszünk egy felszeletelt olívabogyót, és összezárjuk a tésztát.

A szeleket jól összedolgozzuk, és gombóc alakúra sodorjuk.

Felforrósítjuk az olajat, aranyszínűre sütjük benne a gombócokat, és papírtörlővel kibélelt tálba tesszük, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen. Megsózzuk és azonnal tálaljuk.

A kisült gombócokat nem szabad letakarni amíg a többi sül, mert a párától a kisült tészták megpuhulnak, elveszítik ropogósságukat. Inkább meleg, de elzárt sütőben, nyitott ajtóval tartsuk melegen.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc