Mustáros-gombás csirkehús hozzávalók:
1 kg csirkemell
0,5 kg gomba
0,5 liter tejföl
mustár
só, bors
Mustáros-gombás csirkehús elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, vékonyra kiklopfoljuk és besózzuk. Ezután mindkét oldalukat megkenjük mustárral, és lisztbe forgatjuk.
A szeletek mindkét oldalát kevés olajon elősütjük, majd a visszamaradt fűszeres olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, és rászórjuk a cikkekre vágott gombát.
Sóval, borssal ízesítjük, készre pároljuk, majd pedig belekeverjük a tejfölt.
A hússzeleteket egy jénai tálba rétegezzük a tejfölös gombával, úgy, hogy a tetejére gomba kerüljön.
Lassú tűzön 40 percig sütjük.
Köretként galuskát adunk hozzá.
0 hozzászólás