Müzli szelet hozzávalók:
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt szilva
5 dkg tisztított napraforgó mag
5 dkg lenmagpehely
10 dkg zabpehely
1 teáskanál fahéj
3 dkg étcsokoládé
1 db alma
1 db banán
Müzli szelet elkészítése:
2. tisztítsuk meg a banánt és egy villával törjük össze pépesre, majd adjuk a magvas keverékhez
3. mossuk meg és hámozzuk meg az almát, majd (sajtreszelőn, vagy egyéb apró lukas reszelőn) reszeljük finomra és szintén adjuk a magvas keverékhez, majd alaposan keverjük össze
4. gyújtsuk be a sütőt 170 fokra (gázsütőnél 3-as fokozat) és vajazzuk ki a sütőtálat, vagy tepsit
5. terítsük el egyenletesen a masszát és jól nyomkodjuk le, majd 25-30 perc alatt süssük meg (szárítsuk ki)
6. várjuk meg, amíg a tepsiben kihűl, majd óvatosan csúsztassuk át egy vágódeszkára és szeljük tetszőleges formára
Praktikák:
– bármilyen arányban lehet variálni az összetevőket
– érdemes egy vágódeszkával „tömöríteni” a massza leterítése után, így biztosan egyenletes lesz, kb. 1-1,5 cm magas legyen
A receptet a Receptműves ajánlotta. Köszönjük!
0 hozzászólás