Nádudvari mézespogácsa hozzávalók:

1 kg liszt

1 kanálnyi margarin vagy zsír

25 dkg cukor

2 púpos mokkáskanál őrölt fahéj

15-20 szem tört szekfűszeg

késhegynyi szódabikarbóna

Nádudvari mézespogácsa elkészítése:

Egy kanálnyi zsírt vagy margarint összedolgozunk és hozzáadjuk a csésze tejben összekevert 2 dkg szalakálét, a 4 tojássárgáját és a 30 dkg olvasztott mézet. 1-2 óráig pihentetjük, aztán kiszaggatjuk. Ha ragad sem szabad több lisztet tenni hozzá, mert megkeményedik.

Így, egyszerűen elkészítve is nagyon finom, de sütés után lehet rá bevonatot készíteni. 4 tojásfehérjét gőz fölött 1 evőkanál ecettel és porcukorral sűrű krémmé keverünk, és a süteményt beleforgatjuk.

Nádudvari mézespogácsa egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc