Napon szárított paradicsom eltevése hozzávalók:

10 dkg napon szárított paradicsom
12-15 szem borókabogyó
2 gerezd fokhagyma
2 kiskanál oregano
extra szűz olivaolaj

Napon szárított paradicsom eltevése elkészítése:

1. a befőttesüveget sterilizáljuk (lábosban annyi kézmeleg vízbe állítjuk, hogy ellepje, majd felforraljuk a vizet) és megszárítjuk
2. a paradicsomot szorosan lerakjuk az üvegbe úgy, hogy soronként csipet oreganoval és 2-3 szem borókabogyóval megszórjuk
3. az aljába és a tetejébe tegyük a fokhagymát
4. öntsük fel annyi olajjal, hogy bőségesen ellepje (óvatosan ütögessük az asztalhoz az üveget, hogy az esetleges buborékok felszínre jöjjenek)
5. fóliával borítjuk és tetővel lezárjuk

Konyhai praktikák:
– ízlés szerint növelhető a fokhagyma mennyisége
– a borókabogyó íze hasonlít a rózsabors ízéhez, szükség esetén helyettesíthető vele, de fele mennyiségben
– lehet még fűszerezni bazsalikommal
– a paradicsomokat tökéletesen fedje az olaj az eltarthatóság érdekében
– ha elfogyott a paradicsom, a megmaradt olaj kiválóan felhasználható főzéshez, mártások, saláták ízesítéséhez

A receptet Receptműves küldte. Köszönjük!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc