Narancsdzsem hozzávalók:

narancs

méz

citrom

Narancsdzsem elkészítése:

A kívánt mennyiségű lehetőleg Jaffa narancsot és negyedannyi vékony héjú citromot meleg vízben, tiszta körömkefével alaposan mossunk meg. A legkülső sárga héját leheletvékonyan reszeljük le, majd tisztítsuk meg, és válasszuk szét gerezdekre mindkét gyümölcsöt.

Az egyes gerezdeket vágjuk 4–5 darabra, és közben szedjük ki belőlük a magokat is.

Ezután adjuk hozzá a reszelt héjat, és egy ismert űrtartalmú, zománcozott fazékban főzzük kb. 15 percig.

A dzsem édesítéshez literenként 40 dkg mézet használjunk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc