Narancsos torta hozzávalók:
1 tortalap amit 2-3 lapra vágunk
2 nagy narancs
500 ml tejszín
6 tojás
250 ml tej
40 g zselatin
200 g cukor
1 narancs aroma
Narancsos torta elkészítése:
A tojássárgákat összekavarjuk 150 g cukorral és a narancsok reszelt héjjával. Hozzáadjuk a tejet és gőzfürdőben odatesszük főni, amíg megvastagszik. A zselatint 150 ml vízben 2 perc alatt feloldjuk, majd hozzákavarjuk a meleg krémhez, s azután hagyjuk kihűlni. Közben felverünk 500 ml tejszínt és hidegre tesszük. A tojásfehérjét felverjük cukor nélkül.
Elővesszük a krémet és kikavarjuk a tejszínhabbal és fehérjével. A tortalapot 3 lapra vágjuk. Ezeket meglocsoljuk sziruppal, amit narancs aromából, vízből és kevés cukorból készítünk el (az aroma helyett a két narancs levét is felhasználhatjuk).
Egy tortaformát kibélelünk nejlonnal és beleteszük az első lapot. Erre jön egy vastag réteg krém, rá a második lap, még egy vastag réteg krém, majd a harmadik lap. A tortát betesszük 3-4 órára hűtőbe. Azután kivesszük és ízlés szerint díszitjük.
A narancsos torta receptet Amalia_aa ajánlotta.
0 hozzászólás