Narancstorta mandulás lappal hozzávalók:

Tésztához:

8 darab tojás

20 dkg cukor

15 dkg darált mandula

2 evőkanál zsemlemorzsa

2 evőkanál liszt

1 darab narancs

Krémhez:

4 tojás

25 dkg porcukor

2 evőkanál tej

20 narancs

20 dkg vaj

Narancstorta mandulás lappal elkészítése:

A narancstortához egy egész tojást és 7 tojássárgáját habosra keverünk, beleteszszük a zsemlemorzsát, mandulát, lisztet, a narancs lereszelt sárga héját és kifacsart levét, és a keményre vert tojásfehérjét.

Kizsírozott lisztezett formában sütjük, és kiborítva kihűtjük, három lapba vágjuk.

Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, tejjel, a narancsok reszelt héjával meg kifacsart levével, és egy habverővel állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, összedolgozzuk az előre kikevert vajjal.

A tortalapokat megtöltjük, és bevonjuk a krémmel.

A sütemény tetejét hámozott, vékony karikákra vágott naranccsal díszítjük, behűtjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc