Narancstorta mandulás lappal hozzávalók:
Tésztához:
8 darab tojás
20 dkg cukor
15 dkg darált mandula
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál liszt
1 darab narancs
Krémhez:
4 tojás
25 dkg porcukor
2 evőkanál tej
20 narancs
20 dkg vaj
Narancstorta mandulás lappal elkészítése:
A narancstortához egy egész tojást és 7 tojássárgáját habosra keverünk, beleteszszük a zsemlemorzsát, mandulát, lisztet, a narancs lereszelt sárga héját és kifacsart levét, és a keményre vert tojásfehérjét.
Kizsírozott lisztezett formában sütjük, és kiborítva kihűtjük, három lapba vágjuk.
Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, tejjel, a narancsok reszelt héjával meg kifacsart levével, és egy habverővel állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, összedolgozzuk az előre kikevert vajjal.
A tortalapokat megtöltjük, és bevonjuk a krémmel.
A sütemény tetejét hámozott, vékony karikákra vágott naranccsal díszítjük, behűtjük.
0 hozzászólás