Nejlon szelet hozzávalók:

Kakaós tésztalap

  • 30 dkg liszt
  • 1 evőkanál zsír
  • 7,5 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál kakaópor
  • fél csomag szalakáli
  • kevés tej

Piskóta

Krém

  • 20 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 1 margarin

Nejlon szelet elkészítése:

A lisztet zsírral és margarinnal összegyúrjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, a kakóport, a kevés tejben felfuttatott szalakálit. Keményen nyújtható tészta kell legyen. Két lapban kisütjük.

A közepébe 6 tojásból piskótalapot készítünk.

A tölteléknek a lisztet a tejjel és a cukorral összefőzzük, hagyjuk kihűlni és összedolgozzuk a margarinnal.

A tetejére csokimáz kerül.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc