Nejlon szelet hozzávalók:
Kakaós tésztalap
- 30 dkg liszt
- 1 evőkanál zsír
- 7,5 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál kakaópor
- fél csomag szalakáli
- kevés tej
Piskóta
- piskóta tészta 6 tojásból
Krém
- 20 dkg liszt
- 6 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 1 margarin
Nejlon szelet elkészítése:
A lisztet zsírral és margarinnal összegyúrjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, a kakóport, a kevés tejben felfuttatott szalakálit. Keményen nyújtható tészta kell legyen. Két lapban kisütjük.
A közepébe 6 tojásból piskótalapot készítünk.
A tölteléknek a lisztet a tejjel és a cukorral összefőzzük, hagyjuk kihűlni és összedolgozzuk a margarinnal.
A tetejére csokimáz kerül.