Német kalács hozzávalók:

5 tojás

200 g cukor

200 g vaj

250 g liszt

50 g mazsola

3-4 evőkanál apróra vágott dió

1 tasak sütőpor

1 teáskanál fahéj

2 evőkanál citromlé

kandírozott narancs és citrom héja

Német kalács elkészítése:

Keverd össze a tojássárgájákat a cukor felével, majd add hozzá az olvasztott vajat, mazsolát, diót, citrusfélék héját, citromlével elkevert sütőport, fahéjat és a maradék cukorral felvert tojásfehérjéket. A végén keverd hozzá a lisztet is. Öntsd a keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd süsd 45 percig.

 

Vedd ki a formából, és miután kihűlt szórd be porcukorral.

A kalács receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc