New York-i sajttorta hozzávalók:
150 dkg teljes kiőrlésű keksz (pl. Győri Édes zabfalatok)
5 dkg vaj
80 dkg sajtkrém
20 dkg tejföl
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 dkg étkezési keményítő
4 db tojás
New York-i sajttorta elkészítése:
Elsőként 180 °C -ra melegítjük sütőnket, a tortaformánkat kivajazzuk, majd sütőpapírt helyezünk bele. A kimért kekszmennyiséget aprítógépbe tesszük és összemorzsoljuk (ha nincs aprítógépünk, zacskó és klopfoló, vagy gyúródeszka segítségével is apróra törhetjük). A vajat megmelegítjük, majd összegyúrjuk a ledarált keksszel. Az így keletkezett masszát a tortaformába helyezzük, majd laposra nyomkodjuk, például egy pohár aljának segítségével. Ezt a sütőbe helyezzük, majd 10 percig, 160 °C – on (középen, légkeveréssel) megsütjük.
Amíg az alap sül, elkészítjük a sajtkrémes masszát. A lehetőleg szobahőmérsékletű sajtkrémet, a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a keményítőt, és ismét alaposan összekeverjük. Végül a masszát ráöntjük a közben elkészült tortalapunkra, a sütőbe helyezzük, majd 160 °C – on 60 percig (szintén középen, légkeveréssel) sütjük.
A sajttorta receptet Ambrus Judit ajánlotta a Mediacontent-en keresztül.
0 hozzászólás