New York túrótorta hozzávalók:
230 g pirított zsemlemorzsa
2+5 tojás
1 kg és 135 g tehéntúró
350 g cukor
25 g liszt
reszelt citromhéj
5 g vanília
65 g tejszín
New York túrótorta elkészítése:
Elválasztunk két tojás sárgáját a fehérjétől. A zsemlemorzsát belekeverjük a fehérjébe. Az elegyet belenyomogatjuk egy kikent, leválasztható oldalú tortaforma aljára és az oldal kétharmadára. Betesszük a hűtőbe.
A túrót, a cukrot, a citromhéjat és a vaníliát, nagy sebességen összemixeljük. Hozzáadunk, egyenként, 5 tojást és a megmaradt két tojássárgáját. Mindegyik tojás után jól összekeverjük a masszát. A végén belekeverjük a tejszínt és beletesszük a kibélelt és lehűtött tortaformába.
10 percre a 260 fokra hevített sütőbe tesszük. A sütő hőmérsékletét levisszük 120 fokra, és kb. 50-60 percet tovább sütjük. Teljesen lehűtjük. A túrótorta tetejére málna toppingot teszünk.
Hűtőbe tesszük, amíg megkeményszik de legalább 8 órára, vagy egy egész éjszakára. Leszedjük a tortaforma oldalát és a tortát szeletekre vágjuk.
0 hozzászólás