Nutellás torta hozzávalók:
4 tojás
200 g nutella
1 tasak vaníliacukor
80 g liszt
1 tasak sütőpor
80 g baba piskóta
80 g őrölt dió
300 ml tejszínhab
300 g fehér csoki máz
250 g puha vaj
4 evőkanál zselatin
4 evőkanál meggy lekvár
csoki pehely
Nutellás torta elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Elválasztjuk a tojássárgáját a tojásfehérjétől. A nutellát mikróban felmelegítjük, hozzáadjuk a tojássárgákat és a vaníliacukrot, majd összekavarjuk. A tojásfehérjéket felverjük és hozzákavarjuk a krémhez. Ezután hozzáadjuk a lisztet és sütőport. A babapiskótát megtörjük és a dióval együtt hozzákavarjuk a krémhez. Felverünk 150 ml tejszínt és szintén hozzákavarjuk a krémhez. Ezt a krémet négy részre osztjuk és egyenként megsütjük egy 26 cm átmérőjű kerek formában. Mindegyiknek kell kb 12-15 perc.
A tejszínt felverjük és hozzákavarjuk a csokimázt, vajat és zselatint. Az első lapot megkenjük meggy lekvárral. A második és harmadik tortalapot megkenjük a tejszínes krémmel. Rátesszük a negyedik lapot és az egész tortát bevonjuk a tejszínes krémmel. Csoki pehellyel vagy reszelt csokival díszitjük.
A nutellás torta receptet Sava Laura ajánlotta.
0 hozzászólás