Nutellás torta hozzávalók:

4 tojás

200 g nutella

1 tasak vaníliacukor

80 g liszt

1 tasak sütőpor

80 g baba piskóta

80 g őrölt dió

300 ml tejszínhab

300 g fehér csoki máz

250 g puha vaj

4 evőkanál zselatin

4 evőkanál meggy lekvár

csoki pehely

Nutellás torta elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Elválasztjuk a tojássárgáját a tojásfehérjétől. A nutellát mikróban felmelegítjük, hozzáadjuk a tojássárgákat és a vaníliacukrot, majd összekavarjuk. A tojásfehérjéket felverjük és hozzákavarjuk a krémhez. Ezután hozzáadjuk a lisztet és sütőport. A babapiskótát megtörjük és a dióval együtt hozzákavarjuk a krémhez. Felverünk 150 ml tejszínt és szintén hozzákavarjuk a krémhez. Ezt a krémet négy részre osztjuk és egyenként megsütjük egy 26 cm átmérőjű kerek formában. Mindegyiknek kell kb 12-15 perc.

A tejszínt felverjük és hozzákavarjuk a csokimázt, vajat és zselatint. Az első lapot megkenjük meggy lekvárral. A második és harmadik tortalapot megkenjük a tejszínes krémmel. Rátesszük a negyedik lapot és az egész tortát bevonjuk a tejszínes krémmel. Csoki pehellyel vagy reszelt csokival díszitjük.

A nutellás torta receptet Sava Laura ajánlotta.

Nutellás torta egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc