Nyári gombás tokány hozzávalók:
1 kg gomba
200 g hagyma
2-3 paprika
2-3 paradicsom
100 ml olaj
50 g paradicsomlé
4 cikk fokhagyma
150 ml olaj
1 babérlevél
1 kiskanál liszt
só
bors
Nyári gombás tokány elkészítése:
A gombát megmossuk, apró kockákra vágjuk és olajban megpároljuk. Egy külön edényben szintén olajban megpároljuk a hagymát, amihez hozzáadjuk a lisztet és addig pároljuk míg megbarnul. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, apróra vágott fokhagymát, vékonyra vágott paprikát, babérlevelet, sót és borsot, majd felengedjük vízzel és 10-15 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a gombát, feldarabolt paradicsomot és további 5 percig főzzük. adunk hozzá még kaprot és egy kis fehér bort és hagyjuk még kicsit zubogni.
Az egytálételt hidegen vagy melegen tálaljuk és kínálhatunk hozzá házi kenyeret.
A nyári gombás tokány receptet Nenea Radu ajánlotta.
0 hozzászólás