Nyári zöldségtorta hozzávalók:

2 közepes padlizsán
4 közepes cukkini
3 paradicsom
1 hagyma
6 tojás
1/2 csésze parmezán sajt
1/3 csésze reszelt sajt
1/3 csésze zsemlemorzsa
2 evőkanál metélőhagyma
1/3 csésze olívaolaj
1/4 csésze tej

Nyári zöldségtorta elkészítése:

A nyári zöldségtortához vágd kockákra a padlizsánt, sózd meg, és tedd félre. Aprózd fel a hagymát, és vágd kockákra a paradicsomot és cukkinit. A padlizsánt tartsd hideg vízsugár alá, majd hagyd, hogy lecsepegjen. Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olajat, és párold benne a hagymát 2-3 percig. Add hozzá a cukkinit, padlizsánt és paradicsomot. Hagyd főni 20 percig.

Egy tálban keverd össze mixerrel a tejet, tojást, parmezánt, zsemlemorzsát és metélőhagymát. A keveréket öntsd rá a zöldségekre, majd az egészet tedd egy tepsibe. Szórd meg reszelt sajttal.

200 fokra előmelegített sütőben süsd 30 percig.

A zöldséges egytálétel receptet Rroxana ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc