Nyírteleki szilveszteri pecsenye hozzávalók:

1 kg sertéscomb

só, törött bors

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3-4 szem borókabogyó

1 kávéskanál paprikakrém

20 dkg füstölt főtt tarja

1 dl tejföl

4 db jonatán alma

15 dkg sajt

1 dl étolaj

1 dl félédes fehérbor

Nyírteleki szilveszteri pecsenye elkészítése:

A sertéshúst megsózom, borsozom, forró olajban hirtelen körbesütöm, öntök alá 1 dl bort, kevés vizet. Dobok mellé egy kettévágott vöröshagymát néhány cikk fokhagymát, pár szem borókabogyót, egy kanál paprikakrémet, és lassú tűzön puhára párolom.

Elfövő levét apránként borral és vízzel pótolom. Ha már puha a hús, néhány percig pihentetem, majd felszeletelem, tűzálló tálra egymás mellé teszem a hússzeleteket.

Közben a füstölt húst ledarálom, teszek hozzá annyi tejfölt, hogy a massza sűrű legyen, és a húsokra terítem. Ezután vékonyan felszeletelem a megtisztított almákat, és a szeletekre rakom.

Beborítom vékony sajtszeletekkel, és sütőben 15 percig sütöm.

Burgonyakrokettel és párolt lila káposztával tálalom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc