Nyúl a puskacsőben erdei gombás cannellonival hozzávalók:

Fél kg nyúllapocka
1,5 liter zöldség, vagy húsalaplé
1 dl édes tokaji fehérbor
1 ek. liszt
1 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 gerezd fokhagyma
1 doboz cannelloni tészta
15 dkg erdei gomba
1 dl tejszín
Só, bors (fehér bors is)
Vaj és oliva olaj
2-3 dkg friss parmezán
1 kk paradicsom püré
Fél csokor medvehagyma

Nyúl a puskacsőben erdei gombás cannellonival elkészítése:

Zöldségekből vagy csontokból alaplevet készítünk előző nap.

2. A füstölt szalonnát, a gombát apró kockára vágjuk. A vöröshagymást és fokhagymát finomra vágjuk.

3. A serpenyőben kiolvasztjuk a szalonnát majd jöhetnek rá a hagymafélék ezt átpirítva mehet bele az alaplé és a bor majd a só és a bors. (A sóval óvatosan, mert a szalonna lehet nagyon sós is. Én azt javaslom, hogy kóstoljuk meg előtte a szalonnát.)

4. Az egész alapban átforgatjuk a letisztított nyúllapockát, majd egy sütőzacskóba téve az egészet tepsibe rakva 180 fokon 1-1.5 órán át sütjük.

5. Amíg a nyúl megsül, elkészítjük a mártást és a tésztát. A gombát vajon vagy oliva olajon megpároljuk. Amikor kiadta magából a levet kicsit visszaforraljuk, majd felöntjük 2-3 dl alaplével. Ezzel pároljuk egy kicsit. 15 percnyi párolás után még egy kis alaplével felöntjük. ezután hozzáadjuk a tejszínt, amivel szintén beforraljuk. Sózzuk, borsozzuk (itt fehér borsot alkalmazunk)

6. Közben forrásban lévő vízben 3 percig főzzük a cannellonikat.

7. Amikor kivettük a tésztát megtöltjük a közben elkészült raguval. Mire ezzel végzünk a nyúl elkészült és kivehetjük a sütőből. A töltött cannellonikat megszórjuk friss parmezánnal és egy formában háromszög alakban megsütjük 20 perc alatt.

8. Amikor a nyulakat kivettük a sütőből a zacskót kinyitjuk és a levet egy forralóba öntjük amit forralni kezdünk. 1dl alaplevet hozzáönthetünk, de nem fontos. Ebbe megy a paradicsompüré és kiforraljuk felére majd félrehúzva 5 dkg vajat adunk hozzá, amivel simára keverjük.

Tálaláskor a cannellonikat a tányér egyik pontjára helyezzük, majd 2-3 db nyuszit elé helyezünk, amit leöntünk a pecsenyelével és megszórjuk friss medvehagyma metéltekkel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc