Nyúl tikka masala – Indiai hangulatban hozzávalók:

3 főre:

fél kg nyúl lapocka (6 db)
olaj, vaj, vagy ghí a sütéshez

A tikiskanálahoz (pác):

2 doboz natúr joghurt
fél citrom leve
6 gerezd fokhagyma
2 teáskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál chili por
2 kiskanál koriander mag
1 kiskanál mustármag
4-5 szem fekete bors
1 teáskanál tikiskanála fűszerpor
1 teáskanál curry por

A masala szószhoz:

5 dkg vaj
140 g paradicsompüré
1 kiskanál fűszerpaprika
2 teáskanál garam masala
3 dl tejszín

Nyúl tikka masala – Indiai hangulatban elkészítése:

A nyúlhús páchoz először összetörjük a nagyobb fűszereket (koriander, mustármag, bors), majd keverjük ki a többi hozzávalóval.

Ebben a pácban hagyjuk a nyulat vagy akár a csirke mellett 2-3 órát pácolódni.

Majd vagy grillrácson süssük meg a lecsepegtetett húsokat, vagy kevés zsiradékon serpenyőben süssük át őket.

A masala szószt eredetileg külön készítik szinte ugyan azokkal a fűszerekkel. A receptben a húspácot semmire sem használták fel, én viszont a mártás alapjaként vettem.

Tehát vegyük ki a serpenyőből a nyúlhúst, és tartsuk melegen.

Tegyük bele a vajat, és a páclevet.

Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a további fűszereket, és végül a tejszínt is.
1-2 percet forraljuk, majd tegyük a szószba vissza a húsokat.

Naan kenyérrel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc