Olga almás hozzávalók:

1 kg alma

8 darab tojás

18 dkg porcukor

3 evőkanál víz

20 dkg liszt

½ csomag sütőpor

1 evőkanál kakaó

Krém:

25 dkg vaj

18 dkg porcukor

3 dl tej

1 vaníliapuding

Olga almás elkészítése:

Az almás sütihez az alufóliával kibélelt tepsibe az almát egymás mellé szeleteljük.

Kikeverjük a tojássárgákat a porcukorral és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a tojások kemény habját. A tészta felét ráöntjük az almára.

A második felébe belekeverjük a kakaót és ezt is az almára öntjük. Amikor kisült, kiborítjuk a tepsiből, hogy az alma kerüljön felülre, krémet, csokimázat teszünk rá.

Krém: a vajat a porcukorral habosra keverjük. A tejből és a pudingból krémet főzünk. Ha kihűlt, összekeverjük a vajkrémmel és a süteményre kenjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc