Olga almás hozzávalók:
1 kg alma
8 darab tojás
18 dkg porcukor
3 evőkanál víz
20 dkg liszt
½ csomag sütőpor
1 evőkanál kakaó
Krém:
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
3 dl tej
1 vaníliapuding
Olga almás elkészítése:
Az almás sütihez az alufóliával kibélelt tepsibe az almát egymás mellé szeleteljük.
Kikeverjük a tojássárgákat a porcukorral és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a tojások kemény habját. A tészta felét ráöntjük az almára.
A második felébe belekeverjük a kakaót és ezt is az almára öntjük. Amikor kisült, kiborítjuk a tepsiből, hogy az alma kerüljön felülre, krémet, csokimázat teszünk rá.
Krém: a vajat a porcukorral habosra keverjük. A tejből és a pudingból krémet főzünk. Ha kihűlt, összekeverjük a vajkrémmel és a süteményre kenjük.
0 hozzászólás