Olívás nyúl hozzávalók:

2 személyre:

500 g (fél) darabolt pecsenye nyúl vagy comb
1 evőkanál olíva olaj
2 közepes fej főzőhagyma
1 dl száraz fehér bor
2 dl víz
2 gerezd fokhagyma
½ tört színes bors
1 mokkás kanál provance fűszerkeverék
egy csillagánizs két „szirma” (nagyon kevés egyszóval)
1 citrom
1 doboz szardellával töltött zöld olíva bogyó

Olívás nyúl elkészítése:

Kicsit francia, kicsit spanyol, kicsit olasz, de a magyar gyomornak is kedvére való.

A nyúlhúst mossuk meg.

Tegyünk 2 evőkanál olíva olajt az edénybe, és fonnyasszuk meg benne a vékony szeletekre vágott főzőhagymát. Figyeljünk, hogy a hagyma ne piruljon meg!

Tegyük rá a nyúlhúst, és kapassuk meg mindkét oldalát úgy, hogy a pórusok összezáródjanak.

Öntsük fel borral, és hagyjuk, hogy az alkohol kipárologjon belőle.

Ezután öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a fűszereket, az olívát, a nyolc szeletre felvágott citromot és a durvára szétnyomott fokhagymákat is.

 

Natúr olíva bogyóval is készíthető, de ez a minimális szardella igazán pikánssá teszi a ragut. A szardella mint fűszer jelenik meg ebben az ételben.

A sóval óvatosan bánjunk, hiszen az olíva is sós.

Fedjük le, és takarék hőfokon 30-35 perc alatt főzzük készre.

Amennyiben hőfokszabályozós a tűzhely, állítsuk be 80 fokra, mert a nyúlnak ez egy ideális hőfok.

Olívás nyúl egyéb:

Friss rozsos kenyérrel tunkolva a legjobb.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc