Óriás túró rudi hozzávalók:

Tészta

20 dkg liszt

2 evőkanál porcukor

10 dkg vaj

2 evőkanál kakaópor

1 tojás sárgája

1 késhegynyi szódabikarbóna

2 evőkanál tejföl

Töltelék

1 kg túró

4 db tojás sárgája

24 dkg porcukor

3 evőkanál gríz

5 tojás fehérje

2 evőkanál cukor

2 csomag vaníliás cukor

Óriás túró rudi elkészítése:

A tésztához valókat összegyúrjuk és két részre osztjuk. Vékonyra nyújtjuk és egy-egy őzgerinc (vagy torta) formát kibélelünk vele úgy, hogy a formán túlnyúljon, hogy a belekerülő tölteléket be tudjuk takarni a tésztával.

A túrót áttörjük és összedolgozzuk a tojások sárgájával, a porcukorral és a grízzel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és a vaníliás cukorral, és óvatosan keverjük a túróhoz, hogy ne törjön össze,.

Beletöntjük az őzgerinc formákba, és a kilógó tésztát ráhajtjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük és a formában hagyjuk kihűlni, mert a meleg túró szétfolyik.

Ha kihűlt, tálra tesszük, és tortabevonót olvasztunk rá (csokit).

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc