Óriás túró rudi hozzávalók:
Tészta
20 dkg liszt
2 evőkanál porcukor
10 dkg vaj
2 evőkanál kakaópor
1 tojás sárgája
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 evőkanál tejföl
Töltelék
1 kg túró
4 db tojás sárgája
24 dkg porcukor
3 evőkanál gríz
5 tojás fehérje
2 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
Óriás túró rudi elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk és két részre osztjuk. Vékonyra nyújtjuk és egy-egy őzgerinc (vagy torta) formát kibélelünk vele úgy, hogy a formán túlnyúljon, hogy a belekerülő tölteléket be tudjuk takarni a tésztával.
A túrót áttörjük és összedolgozzuk a tojások sárgájával, a porcukorral és a grízzel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és a vaníliás cukorral, és óvatosan keverjük a túróhoz, hogy ne törjön össze,.
Beletöntjük az őzgerinc formákba, és a kilógó tésztát ráhajtjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük és a formában hagyjuk kihűlni, mert a meleg túró szétfolyik.
Ha kihűlt, tálra tesszük, és tortabevonót olvasztunk rá (csokit).