Ostyás-kekszes tekercs hozzávalók:
2 ostyalap
200 g rahát
100 g margarin
200 g keksz
100 g cukor
3 evőkanál kakaó
100 ml víz
1 citrom
Ostyás-kekszes tekercs elkészítése:
Az ostyás-kekszes tekercshez daráljuk le a kekszet, rahátot és az egész citromot. Keverjük össze a vizet a cukorral, a kakaóval, a margarinnal, és tegyük 5-6 percre a tűzre, hogy összeálljon. Öntsük a kekszes keverékhez, majd keverjük egyenletesre.
Locsoljuk be langyos vízzel az egyik ostyalapot, kenjük rá a krém felét, helyezzük rá a másik ostyalapot, és ezt is locsoljuk be vízzel, majd kenjük rá a maradék krémet.
Szorosan tekerjük fel, csomagoljuk be fóliával, majd tegyük 3-4 órára a hűtőbe.
Ostyás-kekszes tekercs egyéb:
Szeleteljük fel a keksztekercset és tálaljuk egy csésze teával.
0 hozzászólás