Őszibarack hozzávalók:

Tésztához:

10 dkg zsír

15 dkg cukor

1 tojás sárgája

40 dkg liszt

1 csomag sütőpor

2 csomag vaníliás cukor

tej

Krémhez:

8 dkg vaj

8 dkg cukor

2 evőkanál kakaó

1 dl rum

Őszibarack elkészítése:

Az aprósüteményhez a zsírt, a cukrot, a tojássárgáját kikeverjük, majd beletesszük a lisztet, sütőport vaníliás cukrot és annyi tejet amennyit felvesz. Összegyúrjuk, két órát állni hagyjuk.

Diónyi golyókat formázunk, és közepes tűznél világosra sütjük. Ha kihűlt, az alján éles késsel kikaparjuk.

A krém hozzávalóit összekeverjük a kikapart morzsával, megtöltjük a tésztát, kettőt összeragasztunk, császárkörte és mandula aromával bekenjük, cukorba forgatjuk, tetejére zöld leveleket teszünk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc