Őszibarack hozzávalók:
Tésztához:
10 dkg zsír
15 dkg cukor
1 tojás sárgája
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
tej
Krémhez:
8 dkg vaj
8 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
1 dl rum
Őszibarack elkészítése:
Az aprósüteményhez a zsírt, a cukrot, a tojássárgáját kikeverjük, majd beletesszük a lisztet, sütőport vaníliás cukrot és annyi tejet amennyit felvesz. Összegyúrjuk, két órát állni hagyjuk.
Diónyi golyókat formázunk, és közepes tűznél világosra sütjük. Ha kihűlt, az alján éles késsel kikaparjuk.
A krém hozzávalóit összekeverjük a kikapart morzsával, megtöltjük a tésztát, kettőt összeragasztunk, császárkörte és mandula aromával bekenjük, cukorba forgatjuk, tetejére zöld leveleket teszünk.
0 hozzászólás