Őszibarackos csirkecomb hozzávalók:
4 egész csirkecomb
8 szegfüszeg
rostos narancs és citromlé
1 pohárka konyak
kevés margarin
1 nagy őszibarackkonzerv
Őszibarackos csirkecomb elkészítése:
A csirkecombok bőrét lehúzzuk, a combokat kettévágjuk és mindegyik darabba beleszúrunk 1-1 szegfüszeget.
A húsdarabokat vajon forgatva pirosra sütjük, majd felöntjük annyi narancs- és citromlé keverékével, hogy a húst épp ellepje.
Lefedve pároljuk. Mikor már majdnem puha, hozzáadjuk az őszibarackbefőttet levével együtt, valamint a pohár konyakot. Erős tűzön még pár percig sütögetjük, hogy a leve mártássűrűségűre álljon össze.
Mazsolás párolt rizzsel tálaljuk.
0 hozzászólás