Őszibarackos csirkecomb hozzávalók:

4 egész csirkecomb

8 szegfüszeg

rostos narancs és citromlé

1 pohárka konyak

kevés margarin

1 nagy őszibarackkonzerv

Őszibarackos csirkecomb elkészítése:

A csirkecombok bőrét lehúzzuk, a combokat kettévágjuk és mindegyik darabba beleszúrunk 1-1 szegfüszeget.

A húsdarabokat vajon forgatva pirosra sütjük, majd felöntjük annyi narancs- és citromlé keverékével, hogy a húst épp ellepje.

Lefedve pároljuk. Mikor már majdnem puha, hozzáadjuk az őszibarackbefőttet levével együtt, valamint a pohár konyakot. Erős tűzön még pár percig sütögetjük, hogy a leve mártássűrűségűre álljon össze.

Mazsolás párolt rizzsel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 65 perc