Pacalból készült csorba hozzávalók:
2 kg pacal
1 kg csont
1 zeller
2 sárgarépa
1 gyökér paszternák
1 köteg petrezselyemzöld
1 tojás sárgája
2 hagyma
1-2 kanál ecet
só
Pacalból készült csorba elkészítése:
Mivel a pacal nagyon későre készül el, idejébe elő kell készíteni. A pacalt és a csontot többször lemosod. Sóval vagy kukoricaliszttel bedörzsölöd, majd újból többször átmosod. Beleteszed 4 liter fövő vízbe és egy órát főződ. A vizet kicseréled, majd még 3-4 órát főződ sóval, lassú tűzön. Hozzáadod a többi zöldséget és jól megfőződ.
Ezután letöltöd a levet, majd hozzáadod a szeletekre vágott pacalt. A tojás sárgáját felvered az edénybe, amibe majd felszolgálod a levest, lassan beleteszed a levesbe. Ízlés szerint ecettel savanyítod.
0 hozzászólás