Pacalból készült csorba hozzávalók:

2 kg pacal

1 kg csont

1 zeller

2 sárgarépa

1 gyökér paszternák

1 köteg petrezselyemzöld

1 tojás sárgája

2 hagyma

1-2 kanál ecet

Pacalból készült csorba elkészítése:

Mivel a pacal nagyon későre készül el, idejébe elő kell készíteni. A pacalt és a csontot többször lemosod. Sóval vagy kukoricaliszttel bedörzsölöd, majd újból többször átmosod. Beleteszed 4 liter fövő vízbe és egy órát főződ. A vizet kicseréled, majd még 3-4 órát főződ sóval, lassú tűzön. Hozzáadod a többi zöldséget és jól megfőződ.

Ezután letöltöd a levet, majd hozzáadod a szeletekre vágott pacalt. A tojás sárgáját felvered az edénybe, amibe majd felszolgálod a levest, lassan beleteszed a levesbe. Ízlés szerint ecettel savanyítod.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 300 perc