Pácolt sertéskaraj savanyú káposztával hozzávalók:

1 kg pácolt, kicsontozott sertéskaraj

50 dkg savanyú káposzta

zsír

vöröshagyma

2,5 dl fehérbor

2 dl húsleves vagy 1 teáskanálnyi delikát

fűszerkeverék

15 dkg ananász

babérlevél

só, bors

borókabogyó

malátasör-mártás

Pácolt sertéskaraj savanyú káposztával elkészítése:

A húst ízlés szerint vagy középmeleg sütőben, vagy annyi vízben amennyi ellepi, egy órát sütjük.

A megmosott savanyú káposztát egy kanálnyi zsíron megfuttatott hagymával megdinszteljük, majd hozzáadjuk a bort, a húslevest, a felkockázott ananászt, a babérlevelet és a borókabogyót, s azokkal készre pároljuk.

Az elkészült karajt 10 perc pihentetés után felszeleteljük, majd a káposztára legyező alakban elrendezve tálaljuk. (Adhatunk hozzá malátasör-mártást is.)

Pácolt sertéskaraj savanyú káposztával egyéb:

Megfelelő körítése lehet a burgonyapüré, vagy a zsemlegombóc.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc