Padlizsán fasírt hozzávalók:
2 db padlizsán
100 g kenyér
egy tetős evőkanál liszt
2-3 gerezd fokhagyma
1 db hagyma
100 g sós túró
1 tojás
bors, só
zöldfűszerek
Padlizsán fasírt elkészítése:
Megsütjük a padlizsánokat és a vízbe áztatott és kicsavart kenyérrel együtt ledaráljuk.
Hozzáadjuk a lereszelt és kissé megpirított hagymát, 2 evőkanál olajat, a tojást, a lereszelt fokhagymát, a lisztet, egy teáskanál sót, kaprot, borsot és jól összedolgozzuk.
Veszünk egy-egy teáskanálnyit a keverékből, lisztbe mártjuk, fasírt alakúra formáljuk, és olajban kisütjük.
Padlizsán fasírt egyéb:
Melegen tálaljuk, reszelt telemeával vagy fűszerezett paradicsomszósszal díszítjük.
0 hozzászólás