Padlizsános-tökös előétel hozzávalók:

10 darab elkészítéséhez:

1 padlizsán (kb. 400 g)

1 tök (kb. 300 g)

2 sárgarépa

1 piros paprika

1 zöldpaprika

3 cikk fokhagyma

1 kis köteg petrezselyem

Olaj

Padlizsános-tökös előétel elkészítése:

A padlizsánt és a tököt tisztítsd meg a héjától, majd vágd szeletekre.

Sózd meg és hagyd kb. 30 percig pihenni, ezután kevés olajban meg kell sütni és lecsorgatni egy szalvétára.

A sárgarépát vágd fel hosszában és sós vízben főzd meg, amíg kissé megpuhul. A paprikát is csíkokra kell vágni. A fokhagymát és a petrezselymet vágd apróra, majd keverd össze őket.

Miután kihűlt, vegyél egy szelet padlizsánt és szórj rá a petrezselymes-fokhagymás keverékből, majd tegyél rá egy szelet tököt, egy darab sárgarépát, egy piros paprikát és egy zöldpaprikát, göngyöld fel, majd fogd össze egy fogvájóval.

Padlizsános-tökös előétel egyéb:

Én még egy kicsit díszítettem rajta, aztán rátettem egy tálcára.

A padlizsános receptet amalia aa ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc