Padlizsános-tökös előétel hozzávalók:
10 darab elkészítéséhez:
1 padlizsán (kb. 400 g)
1 tök (kb. 300 g)
2 sárgarépa
1 piros paprika
1 zöldpaprika
3 cikk fokhagyma
1 kis köteg petrezselyem
Olaj
Só
Padlizsános-tökös előétel elkészítése:
A padlizsánt és a tököt tisztítsd meg a héjától, majd vágd szeletekre.
Sózd meg és hagyd kb. 30 percig pihenni, ezután kevés olajban meg kell sütni és lecsorgatni egy szalvétára.
A sárgarépát vágd fel hosszában és sós vízben főzd meg, amíg kissé megpuhul. A paprikát is csíkokra kell vágni. A fokhagymát és a petrezselymet vágd apróra, majd keverd össze őket.
Miután kihűlt, vegyél egy szelet padlizsánt és szórj rá a petrezselymes-fokhagymás keverékből, majd tegyél rá egy szelet tököt, egy darab sárgarépát, egy piros paprikát és egy zöldpaprikát, göngyöld fel, majd fogd össze egy fogvájóval.
Padlizsános-tökös előétel egyéb:
Én még egy kicsit díszítettem rajta, aztán rátettem egy tálcára.
A padlizsános receptet amalia aa ajánlotta.
0 hozzászólás