Palacsinta hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2,5 dl szénsavas víz vagy szódavíz
  • Csipet só
  • 2 evőkanál olaj
  • Olaj a sütéshez

Palacsinta elkészítés

  1. Egy tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a lisztet és a sót.
  2. Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, közben folyamatosan keverd, hogy csomómentes legyen a massza.
  3. Add hozzá a szénsavas vizet és az olajat, majd alaposan keverd össze.
  4. Hagyd pihenni a tésztát 20-30 percig.
  5. Egy serpenyőt hevíts fel, majd vékonyan kend ki olajjal.
  6. Egy merőkanálnyi tésztát önts a serpenyőbe, és süsd aranybarnára mindkét oldalát.
  7. Ismételd a folyamatot, amíg elfogy a tészta.

Ez az alaprecept kb. 12-14 palacsintához elegendő.

A palacsintákat ízlés szerint töltheted lekvárral, kakaóval, túróval vagy más kedvenc töltelékeddel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: perc