Palacsinta hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 2,5 dl szénsavas víz vagy szódavíz
- Csipet só
- 2 evőkanál olaj
- Olaj a sütéshez
Palacsinta elkészítés
- Egy tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a lisztet és a sót.
- Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, közben folyamatosan keverd, hogy csomómentes legyen a massza.
- Add hozzá a szénsavas vizet és az olajat, majd alaposan keverd össze.
- Hagyd pihenni a tésztát 20-30 percig.
- Egy serpenyőt hevíts fel, majd vékonyan kend ki olajjal.
- Egy merőkanálnyi tésztát önts a serpenyőbe, és süsd aranybarnára mindkét oldalát.
- Ismételd a folyamatot, amíg elfogy a tészta.
Ez az alaprecept kb. 12-14 palacsintához elegendő.
A palacsintákat ízlés szerint töltheted lekvárral, kakaóval, túróval vagy más kedvenc töltelékeddel.
0 hozzászólás