Papoutsakia hozzávalók:
1 nagy padlizsán
200 g darálthús
1 hagyma
3 paradicsom
só
bors
olaj
besamel mártás
sajt
Papoutsakia elkészítése:
Félbe vágjuk a padlizsánt és 30 percre sós vízben áztatjuk, hogy ne legyen keserű. Letörölgetjük, majd kevés olajba sűlni tesszük, hogy megpuhuljon mindkét oldala. Tányérra rakjuk és egy kanál segítségével mélyedést csinálunk a közepébe a töltelék számára.
Töltelék
Az apróra vágott hagymát párolni tesszük 3 kanál olajba és 3 kanál vízbe. Hozzáadjuk a húst és eggyüt pároljuk, amíg a hús színt változtat (folyamatos kavargatás mellett). 100 ml forróvízzle felöntjük és várjuk hogy lefőjön és hogy a hús kész legyen. A hámozott, lereszelt paradicsomot is hozzáadjuk, sózzuk és borsozzuk és így tovább pároljuk 5-6 percet.
Összeállitás
A fél padlizsánokat megtöltjük a húsos keverékkel, a tetejére 2-3 kanál besamel mártást rakunk és egy réteg reszelt sajttal fedjük be. Erős tűzön kb. 15-20 percre sütőbe tesszük.
Ezt a görög egytálételt melegen tálaljuk.
A papoutsakia receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás