Papoutsakia hozzávalók:

1 nagy padlizsán

200 g darálthús

1 hagyma

3 paradicsom

bors

olaj

besamel mártás

sajt

Papoutsakia elkészítése:

Félbe vágjuk a padlizsánt és 30 percre sós vízben áztatjuk, hogy ne legyen keserű. Letörölgetjük, majd kevés olajba sűlni tesszük, hogy megpuhuljon mindkét oldala. Tányérra rakjuk és egy kanál segítségével mélyedést csinálunk a közepébe a töltelék számára.

Töltelék

Az apróra vágott hagymát párolni tesszük 3 kanál olajba és 3 kanál vízbe. Hozzáadjuk a húst és eggyüt pároljuk, amíg a hús színt változtat (folyamatos kavargatás mellett). 100 ml forróvízzle felöntjük és várjuk hogy lefőjön és hogy a hús kész legyen. A hámozott, lereszelt paradicsomot is hozzáadjuk, sózzuk és borsozzuk és így tovább pároljuk 5-6 percet.

Összeállitás

A fél padlizsánokat megtöltjük a húsos keverékkel, a tetejére 2-3 kanál besamel mártást rakunk és egy réteg reszelt sajttal fedjük be. Erős tűzön kb. 15-20 percre sütőbe tesszük.

Ezt a görög egytálételt melegen tálaljuk.

A papoutsakia receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc