Paprikáskrumpli hozzávalók:
4 személyre
1 kg krumpli
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg füstölt kolbász
40 dkg virsli
1 nagy fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
pirospaprika
só
Paprikáskrumpli elkészítése:
A szalonnát szeleteld fel, pirítsd meg, majd a zsírján (fedő alatt) fonnyaszd meg az apróra kockázott hagymát.
A kolbászt karikázd fel, add a szalonnához és a hagymához, majd néhány perc együtt pirítás után, vedd le az edényt a tűzről.
Ekkor keverd el benne a kávéskanálnyi pirospaprikát, dobd rá a megtisztított és cikkekre vágott burgonyát, sózd, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Tedd vissza a tűzre és fedő alatt lassú tűzön főzd. Amikor a krumpli félig megpuhult, add hozzá a felkarikázott zöldpaprikát és a megtisztított, feldarabolt paradicsomot.
Amikor teljesen megpuhult, tedd bele a virslit, s még egyszer forrald össze az egészet.
0 hozzászólás