Paprikáskrumpli hozzávalók:

4 személyre

1 kg krumpli

10 dkg füstölt szalonna

10 dkg füstölt kolbász

40 dkg virsli

1 nagy fej vöröshagyma

1 zöldpaprika

1 paradicsom

pirospaprika

Paprikáskrumpli elkészítése:

A szalonnát szeleteld fel, pirítsd meg, majd a zsírján (fedő alatt) fonnyaszd meg az apróra kockázott hagymát.

A kolbászt karikázd fel, add a szalonnához és a hagymához, majd néhány perc együtt pirítás után, vedd le az edényt a tűzről.

Ekkor keverd el benne a kávéskanálnyi pirospaprikát, dobd rá a megtisztított és cikkekre vágott burgonyát, sózd, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

Tedd vissza a tűzre és fedő alatt lassú tűzön főzd. Amikor a krumpli félig megpuhult, add hozzá a felkarikázott zöldpaprikát és a megtisztított, feldarabolt paradicsomot.

Amikor teljesen megpuhult, tedd bele a virslit, s még egyszer forrald össze az egészet.

Paprikáskrumpli egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc