Paradicsom szószos padlizsán tekercs hozzávalók:

2 padlizsán

Töltelék

300 g darált hús

1 reszelt hagyma

2-3 kanál zsemlemorzsa

4 kanál reszelt sajt

1 tojás

petrezselyem

bors

Szósz

5-6 paradicsom

2-3 gerezd fokhagyma

2 knaál olaj

bazsalikom

bors

Paradicsom szószos padlizsán tekercs elkészítése:

A szósszal kezdjük. A vékony szeletekre vágott fokhagymát elkezdjük párolni 2 kanál olajban. A lereszelt paradicsomokat erre tesszük főni kb. 10-15 percet. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal.

A padlizsant hosszú szeletekre vágjuk, ezeket megsózzuk. Kevés olajban puhára pároljuk őket, majd kiszedjük őket szalvétára.

A tőltelékhez a darált húst összekeverjük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, reszelt sajttal, reszelt hagymával, tojással és zsemlemorzsával. Ebőll arányos formákat készítünk amiket a padlizsán szeletekbe göngyölünk. Ezeket a tekercseket át lehet kötni zöldhagyma szálakkal vagy egyszerüen csak egy fogpiszkálót beleszúrni. Tepsibe helyezzük őket majd leöntjük paradicsom szósszal. 45-50 percre sütőbe tesszük.

Melegen tálaljuk. Megszórhatjuk parmezánnal. Előételként tálaljuk, de egytálételként is fogyaszthatjuk.

A paradicsom szószos padlizsán tekercs receptet Pica ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc