Paradicsom szószos padlizsán tekercs hozzávalók:
2 padlizsán
Töltelék
300 g darált hús
1 reszelt hagyma
2-3 kanál zsemlemorzsa
4 kanál reszelt sajt
1 tojás
petrezselyem
só
bors
Szósz
5-6 paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
2 knaál olaj
bazsalikom
só
bors
Paradicsom szószos padlizsán tekercs elkészítése:
A szósszal kezdjük. A vékony szeletekre vágott fokhagymát elkezdjük párolni 2 kanál olajban. A lereszelt paradicsomokat erre tesszük főni kb. 10-15 percet. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal.
A padlizsant hosszú szeletekre vágjuk, ezeket megsózzuk. Kevés olajban puhára pároljuk őket, majd kiszedjük őket szalvétára.
A tőltelékhez a darált húst összekeverjük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, reszelt sajttal, reszelt hagymával, tojással és zsemlemorzsával. Ebőll arányos formákat készítünk amiket a padlizsán szeletekbe göngyölünk. Ezeket a tekercseket át lehet kötni zöldhagyma szálakkal vagy egyszerüen csak egy fogpiszkálót beleszúrni. Tepsibe helyezzük őket majd leöntjük paradicsom szósszal. 45-50 percre sütőbe tesszük.
Melegen tálaljuk. Megszórhatjuk parmezánnal. Előételként tálaljuk, de egytálételként is fogyaszthatjuk.
A paradicsom szószos padlizsán tekercs receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás