Paradicsommal töltött padlizsán hozzávalók:

2 padlizsán

1 hagyma

4-5 paradicsom

1 húsos paprika

bors

1/3 kanál kömény

petrezelyem

3-4 kanál olaj

Paradicsommal töltött padlizsán elkészítése:

Megmossuk a padlizsánokat és kettévágjuk őket. Egy kanál segítségével kikanalazzuk a közepét és egy vékony réteget hagyunk a héjján. Ezután olajban megsütjük őket hogy megpuhuljanak.

Töltelék

Amit kikanalaztunk felaprítjuk. A hagymát felszeleteljük. A paradicsomot meghámozzuk és kockákra vágjuk. A paprikát is apró kockákra vágjuk.

A hagymát párolni tesszük ugyannyi vízben mint olajban. Hozzáadjuk a padlizsánt és a paprikát. Amikor megpuhúltak jön a paradicsom és a fűszerek (só, bors, kömény). 3-4 percig tovább pároljuk, majd levesszük a tűzről. Megtöltjük a padlizsánokat és paradicsom karikákat teszünk a tetejükre. Sütőbe tesszük 20-25 percre.

Paradicsommal töltött padlizsán egyéb:

Ezt a különleges egytálételt melegen tálaljuk.

A paradicsommal töltött padlizsán receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc