Paradicsommal töltött padlizsán hozzávalók:
2 padlizsán
1 hagyma
4-5 paradicsom
1 húsos paprika
só
bors
1/3 kanál kömény
petrezelyem
3-4 kanál olaj
Paradicsommal töltött padlizsán elkészítése:
Megmossuk a padlizsánokat és kettévágjuk őket. Egy kanál segítségével kikanalazzuk a közepét és egy vékony réteget hagyunk a héjján. Ezután olajban megsütjük őket hogy megpuhuljanak.
Töltelék
Amit kikanalaztunk felaprítjuk. A hagymát felszeleteljük. A paradicsomot meghámozzuk és kockákra vágjuk. A paprikát is apró kockákra vágjuk.
A hagymát párolni tesszük ugyannyi vízben mint olajban. Hozzáadjuk a padlizsánt és a paprikát. Amikor megpuhúltak jön a paradicsom és a fűszerek (só, bors, kömény). 3-4 percig tovább pároljuk, majd levesszük a tűzről. Megtöltjük a padlizsánokat és paradicsom karikákat teszünk a tetejükre. Sütőbe tesszük 20-25 percre.
Paradicsommal töltött padlizsán egyéb:
Ezt a különleges egytálételt melegen tálaljuk.
A paradicsommal töltött padlizsán receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás