Paradicsomszószos tonhal babbal hozzávalók:
4 személyre
500 g tonhal
250 g nagy szemű fehérbab
250 g paradicsom
2 kis kanál kurkuma
1 babérlevél
1 gerezd fokhagyma
kapor
turbolya
1 dl száraz fehérbor
50 g liszt
olaj
só
Paradicsomszószos tonhal babbal elkészítése:
A halszeleteket megmossuk és szárazra töröljük. A megtisztított, zúzott fokhagymát 3 kanál olajon megfuttatjuk, majd kivesszük az olajból. A meghámozott, kimagozott, kockákra vágott paradicsomhoz hozzáadjuk a kurkumát, a szétmorzsolt babérlevelet, egy késhegynyi turbolyát és egy kanál kaporlevelet. Megsózzuk, majd erős lángon 10 percig főzzük, közben hozzáöntünk 1 dl bort.
A halszeleteket lisztbe mártjuk, és forró olajban megsütjük. (A felesleges olajat itatóspapírral felitatjuk.) Megsózzuk és tűzálló tálba helyezzük a halszeleteket, ráöntjük az enyhén sós vízben megfőzött, lecsöpögtetett babot és a paradicsommártást. 20 percre 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd forrón tálaljuk.
0 hozzászólás