A parasztos tepsis krumpli egy igazi magyaros, házias étel, amely egyszerű hozzávalókból készül, mégis fenséges ízvilágot kínál. A ropogósra sült szalonna, a fűszeres kolbász és az omlós burgonya tökéletes harmóniát alkot, míg a karamellizált vöröshagyma megkoronázza az ételt. Ez a laktató egytepsis fogás ideális választás egy kiadós ebédhez vagy vacsorához, ráadásul könnyen elkészíthető, így kezdő szakácsok is bátran belevághatnak. Próbáld ki ezt a klasszikus magyar receptet, és élvezd a rusztikus ízeket, akár friss kenyérrel és savanyúsággal tálalva!

Parasztos tepsis krumpli hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 szál kolbász
  • szalonna ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • egy kevés olaj

Parasztos tepsis krumpli elkészítése:

A tepsis krumplihoz karikázd fel a burgonyát, a hagymát és a kolbászt, a szalonnát pedig szeleteld fel csíkokra.

Önts egy kevés olajat a tepsibe, tegyél bele egy kevés szalonnát, egy réteg burgonyát, hagymát, kolbászt, majd a tetejére ismét szalonnát.

A rétegek közé is tegyél egy kevés olajat.

A tepsis krumplit sózd ízlés szerint, majd süsd kb. 2 órát a sütőben.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc