Parmezános túróval töltött gomba hozzávalók:

10-12 darab gomba

vaj

2 nagy kanál túró

petrezselyem vagy kapor

parmezán sajt

Parmezános túróval töltött gomba elkészítése:

Válasszunk ki néhány szép, fehér és elég nagyocska gombát. Mossuk meg, majd egy kevés ideig citromos vízben áztassuk, hogy ne feketedjenek meg. Ezután egy serpenyőben addig hagyjuk a tűzön, amíg félig megpuhulnak, és mindegyikbe teszünk egy kis vajat és sót.

A szárakat feldaraboljuk és vajban, sóban megpirítjuk. Az alaposan megaprított túrót összekeverjük a pirított szárral, míg egészen masszás állaga lesz, és hozzáadjuk a petrezselymet vagy a kaprot, majd ezzel megtöltjük a gombákat.

Parmezánnal megszórjuk, lekenjük egy kis vajjal a tetejüket, majd sütőben pirosra sütjük.

Parmezános túróval töltött gomba egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc