Paszulyos zakuszka hozzávalók:
1,5 kg piros paprika
1 kg hagyma
50 dkg paszuly
fél liter olaj
fél liter paradicsomlé vagy 2 kg paradicsom
babérlevél
2 sárgarépa
Paszulyos zakuszka elkészítése:
A paszulyos zakuszka sokkal táplálóbb a padlizsánosnál és sokkal könnyeb elkészíteni, hisz nem kell padlizsánsütéssel vesztegetni az időt. A paszulyt csak meg kell főzni.
Megtisztítod a paprikát. A paszulyt (babot) puhára főzöd.
Egy lábasba öntesz fél liter olajat. A hagymát és a sárgarépát apró kockákra vágod és a lábasba dobod. Ízlés szerint sózod.
Ledarálod a paprikát és ezt is a lábasba teszed. Fűszerezed.
Ledarálod a babot is, majd hozzáadod a paprikához.
Végül felöntöd paradicsomlével.
Addig főzöd még a bab és a paprika magába szívja az olajat.
Paszulyos zakuszka egyéb:
Friss kenyérre kenve tálalod.
A receptet BD ajánlotta.
0 hozzászólás