Pataji pacalpörkölt bográcsban hozzávalók:
1 kg pacal
15-20 dkg vöröshagyma
fűszerpaprika
só
zsír
kevés bors
fokhagyma.
Pataji pacalpörkölt bográcsban elkészítése:
A jó minőségű pacalt megtisztítjuk, majd előfőzzük (a forrástól számított kb. 10 percig).
Ezt követően felcsíkozzuk, beletesszük a bográcsba, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és kb. 2 órát főzzük.
Ekkor a zsírt külön felmelegítjük, beletesszük a fűszerpaprikát és folyamatosan keverjük. (Vigyázzunk, a paprika ne égjen meg!)
Ha elérte a kellő hőfokot, ráöntjük a félig megfőtt pacalra és erős tűzön forraljuk.
Közben kevés sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, majd készre főzzük.
A Pataji pacalpörkölt bográcsban teljes főzési ideje kb. 5 óra.