Pataji pacalpörkölt bográcsban hozzávalók:

1 kg pacal

15-20 dkg vöröshagyma

fűszerpaprika

zsír

kevés bors

fokhagyma.

Pataji pacalpörkölt bográcsban elkészítése:

A jó minőségű pacalt megtisztítjuk, majd előfőzzük (a forrástól számított kb. 10 percig).

Ezt követően felcsíkozzuk, beletesszük a bográcsba, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és kb. 2 órát főzzük.

Ekkor a zsírt külön felmelegítjük, beletesszük a fűszerpaprikát és folyamatosan keverjük. (Vigyázzunk, a paprika ne égjen meg!)

Ha elérte a kellő hőfokot, ráöntjük a félig megfőtt pacalra és erős tűzön forraljuk.

Közben kevés sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, majd készre főzzük.

A Pataji pacalpörkölt bográcsban teljes főzési ideje kb. 5 óra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 300 perc