Petrezselymes burgonya hozzávalók:

80 dkg burgonya

petrezselyem

vaj

Petrezselymes burgonya elkészítése:

A petrezselymes burgonyához 80 dkg egyforma méretű újburgonyát mossunk meg, áztassuk sós hideg vízbe, majd körömkefével dörzsöljük vagy késsel kaparjuk le a héját, és újból megmosva tegyük egy nagyobb méretű, vastag falú zománcozott edénybe. (A vizet ne itassuk fel róla, mert akkor leég.)

Ha a krumpli túl nagy, akkor vágjuk kisebb darabokra. Az ínyencek szerint azonban nem szabad szétvágni az újburgonyát, ezért erre a célra maximum dió nagyságú, úgynevezett “parázs” burgonyát vásároljunk. Utána adjunk hozzá 8 dkg vajat, és gyakran megkeverve, fedő alatt süssük puhára. A sütést lassú tűzön, és lángterelő felett végezzük. Vizet ne adjunk hozzá, mert a saját gőzében kell puhulnia.

Végül szórjunk a zsemleszínűre pirult krumplira egy kis csokor apróra vágott petrezselymet és 1 csapott mokkáskanál sót, majd fedő nélkül süssük még pár másodpercig. Melegen, a vajas petrezselymes szaftot rácsorgatva tálaljuk.

Kirántott gombával és fejes salátával vagy tejfölös uborkasalátával fogyasztva érvényesül leginkább az íze. Hűtőszekrényben tároljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc