Phoenix csirke hozzávalók:
Sült
személyenként fél csirkemell
félbevágott őszibarack
só
bors
a sütéshez olaj
Besamel
5 dkg liszt
5 dkg vaj
3 dl tej
só
bors
szerecsendió
Phoenix csirke elkészítése:
A Phoenix csirkéhez a kicsontozott, lebőrözött csirkemelleket besózzuk, borsozzuk, egy darabig állni hagyjuk, majd olajban sütjük amíg kissé meg nem pirul. Ezután a csirkemelleket egyenletesen (egymástól kicsit távolabb) tepsibe helyezzük, a tetejükre borítunk egy-egy fél őszibarackot, bőven megönjük besamellel és nem túl magas hőfokon sütőben sütjük.
Ekkor már igazán nem is az a cél, hogy a hús mégjobban megsüljön, sokkal inkább az, hogy a hús, a barack, a mártás és a fűszerek ízei összeérjenek. Pontos időt nem tudok írni a sütést illetően, mi kb. 5-10 percig szoktuk /a gázszolgáltatás minőségétől függően :)/. Amikor a mártás már úgymond „megbőrösödött” vélhetően készen van az ételünk.
A tetejére díszítésnek reszelt sajtot szórhatunk, az íze jól harmonizál a Phoenix-szel. Köretnek burgonyakrokettet javaslok.
A besamel elkészítése: A vajból és lisztből világos rántást készítünk és az előzőleg már felforrósított (de nem forralt!) tejet apránként a még forró rántáshoz keverjük. Közben sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük.
0 hozzászólás