Pikáns chillis gyümölcssaláta hozzávalók:
4 barack
2 nektarin
csombor
csípős paprika
házi meggy likőr
2 evőkanál cukor
rózsaszírmok
Pikáns chillis gyümölcssaláta elkészítése:
A barackokat leforrázuk, meghámozzuk és szeletekre vágjuk, a nektarinnal ugyanúgy teszünk. Karikákra vágjuk a csípős paprikát és a gyümölcsökre szórjuk egy pár csombor levéllel eggyüt.
Egy edénybe tűzre teszünk 200 ml vizet és hozzáadjuk a kát kanák cukrot és a csombort. Felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt akkor ráöntjük a gyümölcsökre, most szórjuk a rózsaszírmokat is. Legvégén a likőrrel bolondítjuk tovább. Le kell hűteni és megvárni hogy összeérjenek az ízek.
Aromás, hűsítő saláta, tálaljuk úgy hogy kívánatos legyen a szemnek.
A pikáns chillis gyümölcssaláta receptet Irénke ajánlotta.
0 hozzászólás