Pillangó torta hozzávalók:

Lap

2 tojás

100 g cukor

1 csipet só

5 evőkanál őrölt mogyoró

80 g liszt

30 g ételkeményítő

2 kiskanál sütőpor

Krém és dekor

10 g zselatin

150 g fehér csoki

3 tojássárgája

2 tasak vanília cukor

30 g cukor

500 ml tejszín

200 g fagyasztott málna

150 ml tejszín

150 g málna lekvár

csokigolyók

Pillangó torta elkészítése:

A tojást 2 evőkanál vízzel, cukorral és sóval 10 percig verjük. A sütőport összekavarjuk a keményítővel és mogyoróval, majd hozzáadjuk a tojáshoz. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a keveréket, majd 190 fokos sütőben sütjük 30 percig. Miután kivesszük hagyjuk kihűlni, s utána két lapra vágjuk, aminek a közepét megkenjük málna lekvárral.

Krém: a tojássárgákat gőzfürdő felett kikavarjuk vanília cukorral és 30 g cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott csokit. Felverjük az 500 ml tejszínt. A zselét feloldjuk vízben és összekavarjuk 5 evőkanál tejszínhabbal. Ezt hozzáöntjük a többi tejszínhabhoz és tovább verjük. A krémhez hozzáadjuk a gyümölcsöket is, bevonjuk vele a tortát, majd legalább 2 órára betesszük hűtőbe. A tortát két félbe vágjuk és a kerek oldalukkal egymásnak háttal elhelyezzük őket. Felverjük a 150 ml tejszínt s ezzel a habbal megrajzoljuk a pillangó formáját. A tortát ízlés csokigolyókkal és málnával díszitjük.

A pillangó torta receptet Sava Laura ajánlotta.

Pillangó torta egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc