Pillangó torta hozzávalók:
Lap
2 tojás
100 g cukor
1 csipet só
5 evőkanál őrölt mogyoró
80 g liszt
30 g ételkeményítő
2 kiskanál sütőpor
Krém és dekor
10 g zselatin
150 g fehér csoki
3 tojássárgája
2 tasak vanília cukor
30 g cukor
500 ml tejszín
200 g fagyasztott málna
150 ml tejszín
150 g málna lekvár
csokigolyók
Pillangó torta elkészítése:
A tojást 2 evőkanál vízzel, cukorral és sóval 10 percig verjük. A sütőport összekavarjuk a keményítővel és mogyoróval, majd hozzáadjuk a tojáshoz. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a keveréket, majd 190 fokos sütőben sütjük 30 percig. Miután kivesszük hagyjuk kihűlni, s utána két lapra vágjuk, aminek a közepét megkenjük málna lekvárral.
Krém: a tojássárgákat gőzfürdő felett kikavarjuk vanília cukorral és 30 g cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott csokit. Felverjük az 500 ml tejszínt. A zselét feloldjuk vízben és összekavarjuk 5 evőkanál tejszínhabbal. Ezt hozzáöntjük a többi tejszínhabhoz és tovább verjük. A krémhez hozzáadjuk a gyümölcsöket is, bevonjuk vele a tortát, majd legalább 2 órára betesszük hűtőbe. A tortát két félbe vágjuk és a kerek oldalukkal egymásnak háttal elhelyezzük őket. Felverjük a 150 ml tejszínt s ezzel a habbal megrajzoljuk a pillangó formáját. A tortát ízlés csokigolyókkal és málnával díszitjük.
A pillangó torta receptet Sava Laura ajánlotta.
0 hozzászólás