Piros gyümölcsös mascarpone torta hozzávalók:

Tortalap:

150 g keksz

40 g kókuszreszelék

50 g magvalt meggy – befőttből

150 g olvasztott vaj (a keksz típusa függvényében változhat az adag)

Krém:

150 ml tej

5 tojássárgája

6 evőkanál cukor

4 evőkanál porcukor

1 tasak vaníliás cukor

1 evőkanál keményítő

1 doboz mascarpone

250 g fagyasztott málna

250 g magvalt meggy – befőttből

175 g eperlekvár + eperszemek a díszítéshez

500 ml tejszín + 200 ml a díszítéshez

2 tasak zselatin

1 tasak tortazselé

175 ml meggybefőtt lé

néhány evőkanál rózsalekvár

Piros gyümölcsös mascarpone torta elkészítése:

A darált kekszet, a meggypürét, a kókuszreszeléket és az olvasztott vajat elkeverjük egy tányérban.

Egy szétszedhető tortaforma oldalsó részét a tányérra helyezzük, és „összepréseljük” a masszát.

Egy serpenyőben a tojássárgáját 6 evőkanál cukorral 3 percig keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejben feloldott keményítőt, majd kis tűzön addig keverjük, amíg megvastagszik, és pudingszerűvé válik.

Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a mascarponét.

A két tasak zselatint hagyjuk megduzzadni, majd kis tűzön – max. 70 fokon – feloldjuk (a tasakon levő utasítás szerint).

500 ml tejfölt egy evőkanál porcukorral együtt felverünk, majd az így kapott tejszínt hozzáadjuk a fentebb leírt pudingszerű krémhez, és óvatosan elkeverjük.

A krémet három részre osztjuk. Az első harmadhoz hozzáadunk 175 g meggypürét, 75 g egész meggyet és a zselatin 1/3-át.

A gyümölcsös krémet a lapra tesszük, és hűtőszekrénybe helyezzük, amíg a következő krémet elkészítjük. A következő réteget is az előzőhöz hasonlóképpen készítjük el: 1/3 rész krém, 175 g málnapüré, 75 g málna, 2 evőkanál porcukor, 1/3 rész zselatin (ha időközben megkeményedett, egy kissé fel lehet melegíteni). Ezt a réteget is a piskótára tesszük, és a hűtőbe helyezzük.

Az epres krém réteg 1/3 rész krémből, 1/3 rész zselatinból, 15 g eperlekvárból készül. (Ha nagyobbak az eperszemek, akkor azokat kisebb darabokra vágjuk.)

Az utolsó réteget is a piskótára tesszük, és 30 percig a hűtőben tároljuk.

A mázhoz a zselatint 175 ml meggybefőtt lében és néhány evőkanál rózsalekvárban, a tasakon lévő utasítás szerint kis tűzön feloldjuk. Ezután a mázat ráöntjük a tortára.

Rózsaszirmokkal díszítjük a tortát, amelyeket úgy készítünk el, hogy tejszínhabot teszünk kis foltocskákba, amelyeknek a közepébe eperszemeket helyezünk.

 

A torta receptet IriA ajánlotta.

Piros gyümölcsös mascarpone torta egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc