Piskóta (alaprecept) hozzávalók:

5 tojás

5 enyhén púpozott evőkanál liszt

5 enyhén púpozott evőkanál cukor

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

csipet só

Piskóta (alaprecept) elkészítése:

Szétválasztjuk a tojásokat.

A tojások fehérjét egy kis csipet sóval kemény habbá verjük egy műanyag vagy fém tálban. Amikor már olyan kemény a hab, hogy a tlból nem esik ki fejjel lefelé fordítva, beleteszem a tojássárgáját, a sütőport, a vaníliacukrot, majd a cukrot lassan belekanalazva, és tovább keverem robotgéppel vagy habverővel.

Ha egyenletesen elkevertük, szórjuk bele az öt kissé púpozott evőkanál lisztet a tálba. Kanállal keverjük el benne óvatosan, majd a legalacsonyabb fokozaton folytassuk a keverést a robotgéppel addig, amíg ismét egyenletes nem lesz a massza.

Kivajazott és kilisztezett tepsibe öntsük bele (de használhatunk sütőpapírt is helyette), 180 fokos előmelegített sütőbe tegyük, ahol fél óra alatt megsül.

Akkor lesz kész, amikor a a beleszúrt fogpiszkálót kihúzva már nem ragad rá nyers tészta.

A sütő ajtaját nem szabad sokatnyitogatni, mert könnyen összeesik a süteményünk.

Piskóta (alaprecept) egyéb:

Tehetünk rá pudingot, amellyel gyümölcstortát készítünk. A joghurttorta alapjaként is használhatjuk, illetve tortát is készíthetünk, ha két vagy három felé vágjuk széltében.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc