Piskótatekercs kávés krémmel hozzávalók:

Piskóta

4 tojás

4 evőkanál cukor

4 evőkanál liszt

vanília aroma

Krém

200 ml folyékony tejszín

100 g cappuccino-s csoki

1 kiskanál zselatin

Piskótatekercs kávés krémmel elkészítése:

A tojásfehérjéket felverjük cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat, az aromát és a lisztet. Az összetételt egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 9-10 percig sütjük. A piskótát nedves konyharuhára helyezzük és azzal együtt feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.

Krém: egy edényben felforralunk 100 ml tejszínt. Levesszük az edényt a tűzről és a tejszínhez leaprózott cappuccino-s csokit adunk. Addig kavarjuk, amíg a csoki teljesen elolvad. Hozzáadjuk a maradék tejszínt és a külön edényben, gőzfürdőn megolvasztott zselatint. Az összetételt legalább négy óráig hagyjuk a hűtőben, miután kétszeresére felverjük. A kihűlt piskótán elkenjük a cappuccino krémet és feltekerjük.

A süteményt felszolgálásig hűtőben tartjuk.

A piskótatekercs kávés krémmel receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc