Piskótatekercs kávés krémmel hozzávalók:
Piskóta
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
vanília aroma
Krém
200 ml folyékony tejszín
100 g cappuccino-s csoki
1 kiskanál zselatin
Piskótatekercs kávés krémmel elkészítése:
A tojásfehérjéket felverjük cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat, az aromát és a lisztet. Az összetételt egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 9-10 percig sütjük. A piskótát nedves konyharuhára helyezzük és azzal együtt feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
Krém: egy edényben felforralunk 100 ml tejszínt. Levesszük az edényt a tűzről és a tejszínhez leaprózott cappuccino-s csokit adunk. Addig kavarjuk, amíg a csoki teljesen elolvad. Hozzáadjuk a maradék tejszínt és a külön edényben, gőzfürdőn megolvasztott zselatint. Az összetételt legalább négy óráig hagyjuk a hűtőben, miután kétszeresére felverjük. A kihűlt piskótán elkenjük a cappuccino krémet és feltekerjük.
A süteményt felszolgálásig hűtőben tartjuk.
A piskótatekercs kávés krémmel receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás