Pisztráng kapros mártással hozzávalók:

  • 2 darab pisztráng
  • őrőlt bors
  • fél deci olaj
  • 1 kávés kanál pirospaprika

Kapormártás hozzávalói:

  • 1 csokor friss kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 deci főzőtejszín
  • 1 kanál liszt
  • fél deci olaj
  • 2 deci tej

Pisztráng kapros mártással elkészítése:

  1. A halat tisztítás után beírdalom, majd mindenhol jól besózom, borsozom.
  2. Egy sütőedénybe teszem, kevés olajat rakok alája.
  3. Fél deci olajba teszem a pirospaprikát, egy csipet sót, összekeverem és a besózott, írdalt halat bekenem vele.
  4. A sütőedényt lezárom és 180-200 fokon kevés burgonyával szép pirosra megsütöm.
  5. Amikor megsült kapormártással és a sült burgonyával tálalom.

A mártás elkészítése

  1. A kaprot megmosom, összevágom nagyon apróra.
  2. Az olajat felteszem és amikor meleg, hozzáadom az egy kanál lisztet és a felvágott foikhagymát, majd az összevágott kaprot tejszínnel felöntöm.
  3. Amikor kezd sűrűsödni tejjel felöntöm. (Nem biztos hogy minden tej kell bele, figyelni kell a sürűségét!)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc