Pisztráng kapros mártással hozzávalók:
- 2 darab pisztráng
- só
- őrőlt bors
- fél deci olaj
- 1 kávés kanál pirospaprika
Kapormártás hozzávalói:
- 1 csokor friss kapor
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 deci főzőtejszín
- 1 kanál liszt
- fél deci olaj
- 2 deci tej
Pisztráng kapros mártással elkészítése:
- A halat tisztítás után beírdalom, majd mindenhol jól besózom, borsozom.
- Egy sütőedénybe teszem, kevés olajat rakok alája.
- Fél deci olajba teszem a pirospaprikát, egy csipet sót, összekeverem és a besózott, írdalt halat bekenem vele.
- A sütőedényt lezárom és 180-200 fokon kevés burgonyával szép pirosra megsütöm.
- Amikor megsült kapormártással és a sült burgonyával tálalom.
A mártás elkészítése
- A kaprot megmosom, összevágom nagyon apróra.
- Az olajat felteszem és amikor meleg, hozzáadom az egy kanál lisztet és a felvágott foikhagymát, majd az összevágott kaprot tejszínnel felöntöm.
- Amikor kezd sűrűsödni tejjel felöntöm. (Nem biztos hogy minden tej kell bele, figyelni kell a sürűségét!)
Elkészítési idő: 25 perc